Regering til gennemgang af cyklist-pedestrisk sikkerhed midt i tragiske kollisioner

Regeringen har annonceret en gennemgang af cyklusikkerhed, som kunne se nye lovovertrædelser svarende til døden ved skødesløs eller farlig kørsel introduceret for cyklister.
Meddelelsen følger overbevisningen om Charlie Alliston, 20, der blev dømt til 18 måneder i et unge lovovertræderinstitut, efter at han dødeligt kolliderede med Kim Briggs, 44, i det østlige London i februar 2016.
Transportminister Jesse Norman hilste gennemgangen velkommen og sagde: “Vi har set den ødelæggelse, at hensynsløs cykling og kørsel kan forårsage, og denne gennemgang vil hjælpe med at beskytte både Storbritanniens cyklister og dem, der deler veje med dem.”
Han tilføjede: “Det er fantastisk, at cykling er blevet så populær i de senere år, men vi er nødt til at sørge for, at vores regler for trafiksikkerhed holder trit med denne ændring.”
Alliston var en teenager, da han kolliderede med Briggs på Old Street, London på en fast-gear track-racing-cykel uden bremser foran; Cyklen blev betragtet som ulovlig til brug på offentlige veje. Han blev fundet skyldig i legemsbeskadigelse af “manglende eller rasende kørsel”.
Siden 2010 har regeringen tredoblet udgifterne til cykelinitiativer. Som en konsekvens af det øgede antal cyklister på britiske veje har der været en stigning i antallet af hændelser mellem cyklister og køretøjer. Over 100 cyklister blev dræbt i Storbritannien i 2015 og mere end 3.000 såret efter hændelser, der involverede køretøjer.
Hvad der først er blevet bemærket, er stigningen i cyklist- og fodgængerhændelser. To fodgængere blev dræbt i 2015 efter ulykker med cyklister, med yderligere 96 såret.
Tror du, at cyklister skal have de samme regler som chauffører? Fortæl os nedenfor …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *