Seks point og £ 200 bøde til brug af mobiltelefoner under kørsel

fra i dag og fremover (1. marts), bilister, der blev fanget ved hjælp af deres telefon bag rattet, vil blive udsat for nye, hårdere sanktioner. I henhold til nye love, der blev annonceret af Department for Transport, risikerer lovovertrædere nu en bøde på £ 200 og seks strafpoint på deres licens. Bilister, der for nylig bestod deres køreprøve, vil også risikere at få deres licens tilbagekaldt.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

De nye politikker gælder i England, Skotland og Wales, med gentagne lovovertrædere, der står over for en bøde på £ 1.000 og et seks-måneders kørselsforbud. Loven vil målrette at afskrække bilister fra at sms, foretage telefonopkald uden et håndfrit sæt og bruge sociale medier eller andre applikationer, mens de kører.
De nye afskrækkelsesmidler ankommer i kølvandet på RAC’s rapport om Motoring 2016, som antydede, at registrering af antallet af bilister brugte deres telefoner på britiske veje. Det vurderede, at 11 millioner bilister havde indrømmet at have foretaget eller modtaget et telefonopkald i de 12 måneder før rapporten, med yderligere fem millioner, der tog fotos eller videoer under kørsel.
Det fik blandt andre undersøgelser regeringen til at udstede en betydelig stigning i den nuværende maksimale bøde på £ 100 og tre licensstrafpoint og har fornyet bestræbelserne på at fremhæve farerne, der er udpeget ved hjælp af en telefon, mens man kører.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *